pántai (mong.), augantys nesukaulėję dėmėtųjų elnių (Cervus nippon) ir tauriųjų elnių (Cervus elaphus) patinų ragai. Pantų oda išorėje būna padengta trumpų švelnių plaukelių (augant jie nusitrina ir nubyra). Po išoriniu odos sluoksniu yra plonas tarpinis sluoksnis, po juo – centrinis. Jį sudaro plonasieniai išilginiai vamzdeliai, kurie augdami prisipildo kraujo. Tarp vamzdelių yra purusis jungiamasis audinys. Jame daug biologiškai aktyvių medžiagų, kurios naudojamos vaistams gaminti. Pantai labai intensyviai auga pavasarį, prieš poravimąsi. Per trumpą laiką patinas gali užauginti labai didelę – 2–10 kg ir daugiau – minkšto su kraujo vamzdeliais nesukaulėjusio audinio masę. Jei jauni ragai nenupjaunami pantams, audiniai prie pagrindo sukaulėja ir kasmet nukrinta. Nauji pradeda augti kito sezono pradžioje. Pantai pjaunami nuo dvimečių elnių iki dvylikos metų, vėliau produktyvumas krinta. Pantų kokybę lemia labai palankios regiono aplinkos sąlygos (geografinių, klimatinių sąlygų kompleksas, kalnų vanduo). Liaudies medicinoje, ypač Kinijoje, pantai naudojami daugiau kaip 2000 metų. Dėl pantų elniai auginami Kanadoje, Rusijoje, Kinijoje, Korėjos pusiasalyje, Šiaurės Amerikoje, Naujojoje Zelandijoje.

2149