Autorius (-ė) Ramunė Dikčiūtė

fruktozė
levuliozė, vaisių cukrus, monosacharidas ketoheksozė. Daugiau
fukozė
monosacharidas aldoheksozė. Daugiau
glikolipidai
sudėtiniai poliniai lipidai, turintys glikozidiniu ryšiu prisijungusių angliavandenių fragmentų. Daugiau
glikoproteinai
sudėtiniai baltymai, turintys kovalentiniu ryšiu prisijungusių oligosacharidų fragmentų. Daugiau
gliukozė
saldaus skonio monosacharidas, aldoheksozė. Daugiau
gliukurono
rūgštis
GlcA, D‑gliukurono rūgštis, viena heksurono rūgščių, gliukozės oksidacijos organizme produktas. Daugiau
glutaminas
L‑glutamo rūgšties amidas, baltymų aminorūgštis. Daugiau
glutationas
L‑γ‑glutamil‑L‑cisteinil‑L‑glicinas, biologiškai aktyvus tripeptidas. Daugiau
laktazė
hidrolazių klasės fermentas, skaidantis pieno disacharidą laktozę (pieno cukrų) į galaktozę ir gliukozę. Daugiau
lecitinai
fosfatidilcholinai, vieni fosfolipidų. Daugiau