Liutkẽvičius Algirdas 1950 04 19Kaunas, lietuvių maisto technologijos inžinierius. Dr. (technol. m.; techn. m. kand. 1980).

Išsilavinimas ir veikla

1972 baigė Kauno politechnikos institutą. 1972–75 dirbo Mažeikių centrinėje sviesto gamykloje. Nuo 1975 dirba Kauno technologijos universiteto Maisto institute, nuo 1994 Technologijos mokslo laboratorijos vedėjas.

Mokslinė veikla

Mokslinių tyrimų sritis – biologiškai veiklių medžiagų maisto matricose tyrimai, padidintos biologinės vertės ir aukštos vartotojiškos kokybės maisto produktų kūrimas. Paskelbė daugiau kaip 150 mokslinių straipsnių. 13 išradimų.

Knygos

Parašė knygas: Sviesto gamybos nepertraukiamo mušimo būdu technikos ir technologijos analizė ir mokslinis tolesnio jos vystymo pagrindimas (su kitais, 1990, rusų kalba), Pieno perdirbimo technologija (su kitais, 1994), Sviesto ir riebalų mišinių geros gamybos praktikos vadovas (su kitais, 2002), Pienininkystės ir pieno produktų rinkos terminų aiškinamasis žodynas (su kitais, 2002), Funkcinis maistas ir jo komponentai (su kitais, 2003), Nenugriebto ir nugriebto pieno sąnaudų apskaičiavimo metodika Lietuvoje gaminamiems pieno produktams (su kitais, 2004), Funkcionalusis maistas (su kitais, 2008).

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką