glicinas

glicnas, Gly, aminoetãno rūgšts, H2NCH2COOH, alifatinė aminorūgštis. Bespalviai saldūs kristalai. Tirpsta vandenyje. Daugelio baltymų sudėtinė dalis. Glicinas svarbus glutationo, kreatino, porfirinų ir kitų fiziologiškai aktyvių junginių biosintezei, tulžies rūgščių susidarymui, purino, pirimidino apykaitai. Išskiriamas iš hidrolizuojamos želatinos arba šilko fibroino. Sintetinamas iš monochloracto rūgšties ir amoniako. Naudojamas buferiniams tirpalams, hipuro, aminohipuro rūgščių, dervų sintezei, farmacijoje, odos, tekstilės pramonėje.

3060

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką