„Rūta“, seniausia konditerijos įmonė Lietuvoje. Būstinė Šiauliuose.

Padaliniai

Veikia 7 saldainių gamybos cechai, technologinė ir mikrobiologijos laboratorijos, turi 14 firminių parduotuvių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje, firminius skyrius daugelyje miestų.

Veikla

Iš natūralių maisto medžiagų rankomis ir įrenginiais gamina daugiau kaip 300 pavadinimų produktus: pieninį, juodąjį, baltąjį šokoladą, šokoladus su įvairiais priedais ir pagardais, slyvų sūrius (kulinarinis paveldas), saldainių rinkinius, vienetinius, suvenyrinius, plaktos masės, vaflinius saldainius, šokoladinius saldainius su įvairiais įdarais, triufelius, dražė, irisus, kremus, želė, minkštąją karamelę, becukrius gaminius, ekologiškus produktus, figūras iš šokolado, marcipanų ir karamelės, riešutines kremines mases saldainiams ir kita. Per metus pagamina apie 1500 tonų produkcijos, apie 20 % jos eksportuojama į Vokietiją, Latviją, Estiją, Suomiją, Didžiąją Britaniją ir kitur. Pajamos 24 mln. litų (2014), daugiau kaip 280 darbuotojų (2018).

Istorija

1913 konditeris Antanas Gricevičius įkūrė saldainių fabriką, pats kūrė receptus. 20 a. 3 dešimtmetyje dirbo 160 darbuotojų. Gaminiai įvertinti aukščiausiais apdovanojimais tarptautinėse parodose (1929 Italijoje, 1931 Didžiojoje Britanijoje). 1940 fabrikas nacionalizuotas ir tapo Rūta. 1986 dirbo apie 1040 darbuotojų, pagaminta 18 200 tonų konditerijos gaminių, 1360 tonų karamelės sirupo, 930 tonų kukurūzų ekstrakto, 300 tonų kukurūzų lazdelių. Dalį produkcijos siuntė į SSRS respublikas, eksportavo į Mongoliją. 1993 senieji pastatai grąžinti įkūrėjo įpėdiniams (1985 pastatyta gamykla privatizuota ir tapo bendrove Naujoji Rūta). 2012 bendrovė įkūrė Šiauliuose Šokolado muziejų.

-Gricevičius; -Šokolado muziejus

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką