Sigita Angelė Urbienė

Ùrbienė Sigita Angelė, Andriulýtė 1940 09 22Tytuvėnai, lietuvių maisto technologijos inžinierė. Habil. dr. (technol. m., 1995).

Išsilavinimas ir veikla

1967 baigė Kauno politechnikos institutą. 1967–98 dirbo Maisto institute, 1981–83 mokslinė sekretorė, 1983–98 Analitinių tyrimų laboratorijos vedėja, 1983–88 dar ir instituto direktoriaus pavaduotoja. 1994–2013 dėstė Aleksandro Stulginskio universitete (iki 2010 Lietuvos žemės ūkio universitetas), 1999 įkūrė (ir jai vadovavo iki 2011) Žemės ūkio produktų kokybės tyrimo laboratoriją; profesorė (1998), nuo 2012 profesorė emeritė.

Sigita Angelė Urbienė

Mokslinė veikla

Mokslinių tyrimų sritys – pieno ir jo produktų fizikinių, cheminių ir biocheminių savybių tyrimas, naujų pieno produktų gamybos technologijų kūrimas, kūdikių maisto produktų technologijų tobulinimas, pieno ir jo produktų kokybės gerinimas ir užterštumo mažinimas, toksiškų junginių tyrimas maisto produktuose ir jų užterštumo mažinimas. Paskelbė apie 250 mokslinių ir apie 40 mokslo populiarinamųjų straipsnių. Daugiau kaip 20 išradimų (su kitais).

Knygos

Parašė knygas Pieno ir jo produktų cheminės analizės metodai (1999), Toksiški junginiai, jų susidarymas aplinkoje ir maiste (2012), mokomąsias knygas Superkamo pieno kokybės įvertinimas ir tyrimo metodai (2001), Pieno sudėtis ir savybės (2005), Pirminis pieno perdirbimas (2008), Sviesto gamybos technologija (2009), vadovėlį Maisto toksikologijos pagrindai (2010 22011, pirmoji toksikologijos knyga Lietuvoje).

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką