baltasis lokys (Lietuvos zoologijos sode)

baltàsis lokỹs (Ursus maritimus), lokinių (Ursidae) šeimos plėšrus žinduolis. Paplitęs Arktyje. Ilgis iki 3 m, masė 700–800 kg, kartais 1000 kg. Kailis baltas, gelsvo atspalvio, tankus. Letenos plačios, plaukuotais padais. Kaklas ištįsęs. Ausys trumpos. Gyvena ant plūduriuojančių ledų, gerai plaukioja ir nardo. Uoslė labai jautri. Minta daugiausia ruoniais. Svarbiausia veisimosi vieta – Vrangelio sala. Kartą per 2 metus, žiemai baigiantis, po 230–250 nėštumo parų, sniege išraustame urve patelė veda 2 (dažniausiai) jauniklius. Jaunikliai urve išbūna apie 1 mėn., prie motinos laikosi pusantrų metų. Baltasis lokys įtrauktas į Pasaulio raudonąją knygą.

1758

-lokys