pãrijai (< tamilų k.), valkataujantys puslaukiniai šunys. Gyvena gaujomis kai kuriuose Pietryčių ir Vakarų Azijos, Afrikos miestuose, jų apylinkėse. Parijai minta žmonių maisto atliekomis, dvėsena. Dieną miega išsikastose lėkštose olose, aktyvūs naktį. Parijai būna įvairios išvaizdos. Iš parijų yra išvestos kelios šunų veislės, pvz., iš Artimųjų Rytų kilę Kanaano šunys, iš Centrinės Afriko – basendžiai. Parijams priskiriami ir Australijoje gyvenantys dingai.

2966