aguonpienis su prėskučiais
aguõnpienis, aguonanis, aguõnų penas, gėrimas iš aguonų sėklų. Lietuvoje vartojamas per Kūčių vakarienę. Aguonos, sutrintos čerpėje arba sugrūstos piestoje mediniu grūstuvu (dabar malamos mėsmale ir kavamale), praskiedžiamos šiltu vandeniu, kartais nusunkiamos per drobinį koštuvą. Geriamas ir su pasninko dienų valgiais (sklindžiais, miežių koše), vartojamas kruopienei, bulvienei pastiprinti ir paskaninti. Dzūkijoje aguonpienis buvo geriamas su banda, kepta iš trintų bulvių.
2691
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.