baltymniai pašara, augalinės ir gyvūninės kilmės, cheminės ir mikrobiologinės sintezės būdu pagaminti pašarai, turintys daug baltymų. Iš augalinių pašarų daugiausia baltymų turi: šalutiniai aliejaus gamybos produktai (išspaudos, rupiniai), lubinų, pašarinių pupų, vikių, žirnių grūdai, jauna ankštinių augalų žolė ir iš jos paruošti pašarai. Dar daugiau ir biologiškai vertingesnių baltymų (dėl juose esančių nepakeičiamųjų aminorūgščių) turi gyvūninės kilmės pašarai: karvių pienas ir jo perdirbimo atliekos. Mikrobiologinės sintezės būdu gaunamų pašarinių mielių baltymai panašūs į augalinius ir gyvulinius baltymus.
1172
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.