celofanas
celofãnas (cel(iuliozė) + gr. phanos – šviesus), hidratceliuliozinė plėvelė. Skaidrus, storis 20–50 µm, 1 m2 sveria 30–100 g. Gaunamas išspaudžiant viskozę pro plokščiaplyšę akutę į nusodinimo vonią su sieros rūgštimi, cinko sulfatu ir natrio sulfatu. Nepraleidžia drėgmės, atsparus riebalams. Savybės gerinamos padengiant plona polietileno, polivinilchlorido ar kito polimero plėvele. Šlapias celofanas silpnesnis negu sausas, sušlapęs ir po to išdžiovintas – trapus, nes vandenyje ištirpsta jame esantis plastifikatorius glicerolis. Nenuodingas. Naudojamas riebiems maisto produktams, vaisiams, konditerijos gaminiams, parfumerijos, galanterijos dirbiniams pakuoti.
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.