arbatos degustacija

degustãcija (pranc. dégustation < lot. degusto – ragauju), maisto produktų, tabako gaminių, kai kurių žaliavų kokybės vertinimas jusliniais metodais. Pagal išvaizdą, skonį, kvapą, konsistenciją kokybė vertinama balais. Degustuoja vienas degustatorius arba degustatorių komisija (tada skaičiuojamas degustatorių vertinimo vidurkis). Vienu metu degustuojama ne daugiau kaip 10 pavyzdžių. Dažniausiai degustuojama arbata, vynas, vynuogės, vaisiai, tabakas. Pvz., degustuojant arbatą, vertinama sausos ir plikytos arbatos lapelių išvaizda, antpilo spalva, aromatas, skonis, degustuojant tabaką – dūmų aromatas, skonis, stiprumas, degustuojant vyną – skonis, aromatas, spalva, skaidrumas, savitumas.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką