etanolamnai, 2‑aminoetanòliai, aminoalkoholiai. Bespalviai, klampūs, vandenį sugeriantys skysčiai. Skiriami monoetanolaminas (dar vadinamas etanolaminu, kolaminu) HOCH2CH2NH2, dietanolaminas (HOCH2CH2)2NH ir trietanolaminas (HOCH2CH2)3N, kurių virimo temperatūros atitinkamai 170–171 °C, 270 °C ir 360 °C. Etanolaminams būdingos aminų ir alkoholių savybės. Didžiausią praktinį pritaikymą turi monoetanolaminas – naudojamas kaip dujų (CO2, H2S, SO2) sugėriklis, emulsiklių, dispergentų, putų stabilizatorių, paviršinio aktyvumo medžiagų gamyboje, junginių, naudojamų kaip plastifikatoriai ir korozijos inhibitoriai, sintezei.
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.