garstyčios
garstyčių sėklos (viršuje kairėje), grūstos garstyčių sėklos (viršuje dešinėje), angliškos garstyčios (centre kairėje), bavariškos garstyčios (centre dešinėje), Dijono garsyčios (apačioje kairėje), prancūziškos garstyčios (apačioje dešinėje)
garstýčios, koncentruoto skonio maisto produktas, pagamintas iš garstyčių sėklų. Sėklos išmirkomos, suskaldomos arba sumalamos ir sumaišomos su vandeniu, actu, druska, citrinų sultimis ir kitais skysčiais bei prieskoniais (medumi, ciberžole), kol gaunama garstyčių masė. Mišinys gali būti fermentuojamas, kad atsiskleistų jo aitrus skonis. Pagamintų garstyčių spalva svyruoja nuo šviesiai geltonos iki tamsiai rudos. Jautrios aplinkos pokyčiams – sąveikaudamos su oru praranda aromatą ir aitrumą, tamsėja, todėl geriausia jas laikyti sandariai uždarytame stiklainyje arba plastikiniame inde tamsioje vietoje. Garstyčios yra universalus ir plačiai kulinarijoje vartojamas pagardas, yra daugelio padažų (pvz., majonezo, Dijono padažo) pagrindas. Garstyčių milteliai naudojami prieskonių mišiniuose. Pradėtos vartoti 3000 pr. Kr. Senovės Egipte.