garstýčių aliẽjus, augaliniai riebalai, gaunami iš garstyčių sėklų. Aštraus, dirginančio kvapo ir skonio skystis, spalva nuo šviesiai geltonos iki šviesiai rudos. Stingimo temperatūra –15 °C, virimo temperatūra 148–150 °C, tankis 918 kg/m3, lūžio rodiklis 1,4659. Tirpsta etanolyje, dietileteryje, vandens ir etanolio (70 %) mišinyje. Susideda iš sočiųjų ir nesočiųjų riebalų rūgščių – eruko (50 %), oleino (25–28 %), linolo (14,5–20 %), linoleno (3 %), miristilo (0,5 %) trigliceridų. Šviesoje tamsėja (skyla eruko rūgštis), keičiasi kvapas ir skonis. Gaunamas šaltai spaudžiant garstyčių sėklas. Naudojamas masažams, prieskoniams gaminti, kaip atbaidanti kates ir šunis medžiaga, maistui – tik Indijoje ir Bangladeše (kitur maistui nenaudojamas dėl sveikatai žalingos eruko rūgšties).
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.