grapà (it. grappa), aštroko skonio (panašaus į brendžio) vynuogių degtinė. Gaminama iš distiliuoto etanolio, gauto iš fermentuotų vynuogių išspaudų, vynuogių vyno rauginimo nuosėdų arba fermentuoto išspaudų ir vynuogių atliekų mišinio. Gautas etanolis yra 50 % (tūrio) stiprio, gelsvo atspalvio, turi kvapaus eterinio aliejaus, fuzelių, metanolio. Skiedžiant etanolį vandeniu eterinis aliejus iš dalies pašalinamas; nuo jo likučių grapa blykčioja vaivorykštės spalvomis. Paplitusi vynininkystės šalyse (Italijoje, Šveicarijoje, Jungtinių Amerikos Valstijų Kalifornijos valstijoje).
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.