šrūgos, pieno produktas, liekantis darant iš pieno fermentinį sūrį (saldžiosios išrūgos), varškę, saldžiarūgštį sūrį (rūgščiosios išrūgos), kazeiną. Išrūgose yra 93–94 % vandens, 0,3–0,5 % riebalų, 0,7–1,4 % baltymų, 4,2–4,6 % laktozės, 0,4–0,6 % mineralinių medžiagų; dar yra vandenyje ir riebaluose tirpstančių vitaminų. Išrūgos naudojamos laktozei, kondensuotoms ir sausoms išrūgoms, kai kuriems maisto produktams (albumino varškei), natūralaus pieno pakaitalui gaminti, t. p. galvijų prieaugliui bei kiaulėms šerti.

2561

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką