jros kopstai, valgomi rudadumblių gniužulai. Dažniausiai maistui vartojami įvairių rūšių laminarijų (Laminaria) – pirštuotosios (Laminaria digitata), cukrinės (Laminaria sacharina), japoninės (Laminaria japonica), grenlandinės (Laminaria groenlandica) ir kitų, rečiau porfyrų (Porphyra), drebuluočių (Chondrus), guveinių (Fucus) gniužulai. Juose yra daug įvairių mineralinių medžiagų (apie 50 kartų daugiau negu sausumos augaluose), t. p. B grupės vitaminų, jodo. Daugiausia rudadumblių pramoniniu būdu išauginama Japonijoje, Korėjoje, Kinijoje. Per metus pasaulyje suvartojama apie 740 tūkst. t jūros kopūstų.
849
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.