kastinỹs, Kuršo ir Žemaitijos valstiečių valgis, suktas iš sviesto ir grietinės, su prieskoniais. Kastinys sukamas mediniu šaukštu moliniame dubenyje. Į karštame vandenyje pašildytą dubenį dėta gabalėlis sviesto, iš pradžių keli šaukštai grietinės (vėliau vis užpilant) ir sukama, kol sutirštės. Baigus sukti dedami prieskoniai: druska, kmynai, kartais malti pipirai, svogūnai. Žemaitijoje dažniausiai valgytas (atvėsintas) per pasninkus ir talkas su karštomis bulvėmis, kartais su duona. Buvo paplitęs iki 20 a. vidurio, vėliau gamintas rečiau. Nuo 21 a. pradžios gaminamas kaip tradicinis patiekalas.
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.