kèdrų aliẽjus, augaliniai riebalai, gaunami iš kedro vaisių. Kedrų kvapo klampus skystis, spalva nuo šviesiai geltonos iki šviesiai rudos. Stingimo temperatūra 20 °C, tankis 929 kg/m3, lūžio rodiklis 1,4772. Tirpsta etanolyje, dietileteryje, netirpsta vandenyje. Susideda iš sočiųjų ir nesočiųjų riebalų rūgščių trigliceridų: palmitino (10–16 %), oleino (36 %), linolo (36–38 %), linoleno (18–28 %), vitaminų B1, B2, B3, E. Gaunamas šaltai spaudžiant vaisių branduolius. Naudojamas maistui, farmacijoje.
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.