koktelis (angl. coctail – gaidžio uodega), kelių komponentų gėrimas. Būna alkoholinis ir nealkoholinis, plaktas, maišytas, sluoksniuotas. Daromas iš alkoholinių gėrimų (brendžio, viskio, likerio, vyno), sulčių, šaltos kavos arba arbatos, pieno, grietinėlės, kiaušinių, valgomųjų ledų, vaisių sirupo, dedama ledo gabaliukų, citrinos griežinėlių. Plaktas kokteilis paprastai daromas iš pieno, grietinėlės, valgomųjų ledų ir priedų; mišinys išplakamas maišytuvu. Maišytieji ir sluoksniuotieji kokteiliai daromi taurėse, pastarieji – iš skirtingų spalvų ir tankio gėrimų. Geriamas per šiaudelį.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką