kondicionãvimas, sudrėkintų grūdų laikymas tam tikroje temperatūroje. Kondicionuojama šaltai ir karštai. Kondicionuojant šaltai grūdai sudrėkinami 15–20 °C temperatūros vandeniu ir laikomi aruoduose 6–30 h; kviečiai sudrėkinami iki 15–17 %, rugiai – iki 14,5–15,5 % santykinio drėgnio. Kondicionuojant karštai iki 17–20 % santykinio drėgnio sudrėkinti grūdai specialiuose kondicionieriuose 30–40 min šildomi iki 40–45 °C temperatūros, ataušinami ir laikomi aruoduose 6–16 h. Sudrėkinti grūdai išbrinksta, todėl lukštas geriau atsiskiria nuo endospermo. Šaltai kondicionuoti grūdai geriau sumalami, nes geriau atsiskiria lukštas, karštai – ne tik geriau sumalami, bet ir pagerina miltų bei kepinių savybes.
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.