konsistometrai
konsistomètras (lot. consistentia – būsena + gr. metron – matas), klampiųjų medžiagų tirštumo ir takumo (konsistencijos) matuoklis. Būna indukcinis (nustatoma pagal keitiklio indukuojamą elektrovarą, kuri priklauso nuo konsistencijos), gama spindulių (pagal spindulių sugertį, kuri priklauso nuo konsistencijos) ir adatinis (pagal pastovia apkrova slegiamos adatos įsmigimo į matuojamą medžiagą gylį arba laiką, per kurį ji susminga į tam tikrą gylį, arba pagal apkrovą, kai adata slegiama kintamąja apkrova). Naudojamas duonos, mėsos, žuvų, kitų maisto produktų, t. p. bitumų, cemento, tešlos ar kitų klampių statybinių medžiagų konsistencijai matuoti.
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.