apelsinų skiltelių pavidalo želė marmeladas
marmelãdas (port. marmelada < marmelo – svarainis), drebučių pavidalo cukrinės konditerijos gaminys. Vaisių ir uogų marmeladas verdamas iš obuolių, slyvų, abrikosų, serbentų, agrastų tyrės ir cukraus, želė marmeladas – iš cukraus tirpalo su drebučius sudarančia medžiaga (pektinu, krakmolo sirupu, agaru). Baigiant virti pridedama maistinių rūgščių, dažiklių, kvapiklių ir kitų skonį gerinančių medžiagų, į želė marmeladą – dar ir vaisių, uogų sulčių. Vaisių ir uogų marmeladas yra tamsios spalvos, neskaidrus; būna skystasis (tirštos konsistencijos), luitinis, standusis forminis, želė marmeladas – skaidrus, įvairių spalvų, dažnai sluoksniuotas, įvairių figūrėlių, citrinų, apelsinų skiltelių pavidalo. Gaminamas ir dietinis marmeladas – vietoj cukraus naudojamas jo pakaitalas ir pridedama kitokių priedų.
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.