migdõlų aliẽjus, augaliniai riebalai, gaunami iš paprastojo migdolo (Amygdalus communis) kaulavaisių. Bekvapis malonaus riešutų skonio geltonos spalvos skystis. Stingimo temperatūra – 10 °C, tankis 917 kg/m3, lūžio rodiklis 1,4672. Gerai tirpsta chloroforme, dietileteryje, blogai – etanolyje, netirpsta vandenyje. Susideda iš sočiųjų ir nesočiųjų riebalų rūgščių – palmitino (1,5–5,4 %), oleino (80–83,7 %), linolo (14–16 %) trigliceridų, vitaminų (A, E, B2), mikroelementų. Gaunamas šaltai spaudžiant migdolų kaulavaisių branduolius. Vienas dažniausiai kosmetikai gaminti naudojamų aliejų. Tinkamas maistui ir kaip plaukų augimo stimuliatorius.
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.