pjaustytosios pastilės
pastlė (lot. pastillus – paplotėlis), akytas cukrinės vaisinės konditerijos gaminys. Gaminama taip: su cukrumi ir kiaušinių baltymais išplakta vaisių ar uogų tyrė maišoma su karštu cukraus, krakmolo (ar agaro) sirupu arba karšta karamelės mase, dedama kvapiklių, dažiklių, skoninių medžiagų ir kitų priedų ir išpilstoma į formas (lietoji pastilė, pvz., zefyras) arba šiek tiek padžiovinta pastilės masė supjaustoma gabalėliais (pjaustytoji pastilė). Pagaminta pastilė kartais pabarstoma miltiniu cukrumi arba apliejama šokoladiniu glaistu.
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.