pela, iškultų, išvalytų varpinių ir ankštinių javų atliekos. Į pelų sudėtį įeina sėklų žvyneliai, javų lapų dalelės, nevisaverčiai grūdai, piktžolių sėklos. Varpinių javų pelai maistingesni už šiaudus; 1 kg avižų pelų turi 6,74 MJ apykaitos energijos ir 33 g žaliųjų baltymų, miežių – atitinkamai 6,80 MJ ir 39 gramus. Ankštinių javų pelai maistingumu prilygsta vidutinės kokybės dobilų šienui; 1 kg žirnių pelai turi 09,8 MJ apykaitos energijos ir 136 g žaliųjų baltymų. Pelais šeriami darbiniai arkliai, ožkos, avys, paršingos kiaulės. Jų duodama sausų, šutintų, sumaišytų su sultingaisiais pašarais, melasa (skiesta vandeniu), žlaugtais ir kitais drėgnais pašarais, dedama į silosuojamus pašarus. Šeriama švariais, nesupelijusiais, neakuotuotųjų javų pelais.
2499
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.