rafinãdas (pranc. raffinade), ypač švarus, be priemaišų ir prieskonių cukrus. Turi 99,9 % sacharozės. Būna smulkus ir gabalinis (lietas arba presuotas). Gaminamas iš smulkaus cukraus jį pakartotinai perdirbant: cukrus ištirpinamas vandenyje, sirupas valomas (pašalinamos necukrinės ir dažomosios medžiagos), iš jo verdamas utfelis, kuris centrifuguojamas, balinamas, liejamas į formas (lietasis rafinadas) arba presuojamas dideliais plokščiais gabalais, džiovinamas; išdžiovintas rafinadas smulkinamas standartiniais gabalėliais, fasuojamas.
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.