rešutas, sausasis neatsidarantis vienasėklis, retai dvisėklis augalų vaisius su kietu sumedėjusiu apyvaisiu, susidarančiu iš mezginės sienelių (riešutiniai augalai). Tam tikra riešuto dalis (pvz., lazdyno, skroblo, ąžuolo) arba jis visas (pvz., kaštainio, riešutmedžio, buko) yra apgaubtas iš pažiedlapių, taurelės, vainikėlio arba kitų žiedo dalių išaugusia kieta gožele ar lapų pavidalo, rečiau plaušingu, sultingu ar kietu visą paviršių uždengiančiu gvildu. Ąžuolo gilė yra viena iš riešuto atmainų. Riešutas būdingas bukinių ir lazdyninių šeimų augalų vaisius. Kulinarijoje riešutais vadinami įvairiems kitiems vaisių tipams priskiriami augalų vaisiai arba jų dalys su kietu dangalu ir valgomomis sėklomis (migdolų, pistacijų, pušų) arba valgomos sėklos (pvz., arachių).
riešutų kekė
849
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.