úogų lakymas. Nešaldomoje patalpoje uogas galima išlaikyti 1–2 paras. Šaldytuve (temperatūra 0 °C, santykinis oro drėgnis 85–90 %) avietės ir braškės laikosi iki 5 parų, juodieji serbentai iki 14–15, agrastai iki 20, baltieji ir raudonieji serbentai iki 40–45 parų. Juodieji serbentai, supakuoti po 1 kg, polietileniniuose maišeliuose išsilaiko apie 2 mėnesį. Iš uogų geriausiai laikosi bruknės, spanguolės. Bruknes šaldytuve (temperatūra 1–0 °C, santykinis oro drėgnis 85–90 %) galima išlaikyti 1–3 mėnesius. Spanguolės 2–4,5 °C temperatūroje, jei oro drėgnis 90 %, laikosi iki 3 mėn., nes jose yra benzenkarboksirūgšties. Buteliuose užpiltas virintu šaltu vandeniu jas galima išlaikyti 6 mėnesius. Užšaldytos nuo –25 °C iki –35 °C temperatūroje ir laikomos –18 °C temperatūroje uogos išsilaiko 10–12 mėnesių. Užšaldytų nuo –40 ° iki –60 °C temperatūroje uogų kokybė geresnė, išsilaikymo trukmė ilgesnė.
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.