tūtelės pavidalo vafliai
vãfliai (vok. Waffel), lengvi, akyti, traškūs miltinės konditerijos kepiniai. Būna lakštiniai ir figūriniai (tūtelės, puodelio pavidalo), su įdaru (kremo, pomados, vaisiniu) ir be įdaro, glaistyti ir neglaistyti. Turi 25–75 % cukraus, 7,5–30 % riebalų. Tešla skysta. Plakama iš kvietinių miltų, vandens, cukraus, kiaušinių, pieno miltelių, cheminių puriklių ir kitų priedų. Vafliai kepami specialioje formoje – vaflinėje. Iškepę lakštiniai vafliai sluoksniuojami su įdaru, pjaustomi ir fasuojami arba naudojami kaip pusgaminiai tortams, pyragaičiams, saldainiams, figūriniai vafliai – valgomiesiems ledams, užkandžiams.
Citata
Nors buvo dedamos visos pastangos laikytis citavimo stiliaus taisyklių, gali pasitaikyti tam tikrų neatitikimų. Jei turite klausimų, prašome vadovautis atitinkamu stiliaus vadovu arba kitais šaltiniais.