Autorius (-ė) Jurgis Kulpys

energinė
vertė
kaloringumas, maisto produktuose arba pašaruose sukaupta energija. Daugiau
Zalmanas
Giršavičius
20 a. pirmos pusės lietuvių zootechnikas. Daugiau
Leonas
Gogelis
19 a.–20 a. pirmos pusės lietuvių veterinarijos gydytojas. Daugiau
kaulamilčiai
kaulų miltai, sumalti paskerstų gyvulių kaulai. Daugiau
konservantai
cheminės medžiagos ir mikroorganizmai, stabdantys rūgimo, puvimo, pelėsių, sviesto rūgšties bakterijų dauginimąsi maisto produktuose ir pašaruose. Daugiau
kraujamilčiai
kraujo miltai, gyvulių pašarų rūšis. Daugiau
maisto
atliekos
maitinimo įmonių, gyventojų maisto likučiai ir kai kurių maisto produktų gamybos įmonių atliekos. Daugiau
mėsos ir
kaulų miltai
gyvūninės kilmės baltymingas pašaras. Daugiau
mėsos
miltai
gyvūninės kilmės pašaras. Nuo 2001 Europos Sąjungos šalyse mėsos miltai nevartojami. Daugiau
mineraliniai pašarų
priedai
mineralai, kuriais papildomi gyvulių ir paukščių racionai, stokojantys kai kurių mineralinių medžiagų; svarbus kombinuotųjų pašarų komponentas. Daugiau