agrochèminė anãlizė, dirvožemio, augalų, trąšų, pašarų, pesticidų cheminiai tyrimo metodai. Yra kiekybinė ir kokybinė agrocheminė analizė. Kokybine agrochemine analize medžiagoje identifikuojami cheminiai junginiai, elementai ar jonai, tiriamos medžiagų savybės, pvz., nustatoma trąšų rūšis, birumas, vandens savybės (kvapas, skonis, skaidrumas). Tikslesnė yra kiekybinė agrocheminė analizė – medžiagų sudedamųjų dalių kiekio ir santykio nustatymas. Dažnesnės agrocheminės analizės: dirvožemio (tiriama maisto medžiagų kiekis, cheminių junginių forma, reakcija, bazingumas), augalų (nustatomas organinių medžiagų, azoto, fosforo, kalio kiekis augaluose), trąšų (nustatomas maisto medžiagų kiekis, vandenyje tirpstančių medžiagų, augalų asimiliuojamų medžiagų, laisvųjų rūgščių ir bazių bei vandens kiekis trąšose), pašarų (tiriama baltymų, azoto, aminorūgščių, biologiškai aktyvių priedų, drėgmės, rūgščių kiekis pašaruose), pesticidų (nustatomas nuodingųjų cheminių medžiagų kiekis dirvožemyje ir augaluose).

3016

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką