aklys

aklniai (Spalacidae), graužikų (Rodentia) būrio šeima. 1 gentis, 4 rūšys. Paplitę Vidurio ir Rytų Europos pietuose, Afrikos šiaurės rytuose, Vakarų Azijos miškastepėse, stepėse, pusdykumėse ir dykumose.

Gyvena po žeme. Kūno ilgis 15–35 cm, uodegos – 3,5 cm. Akys ir išorinės ausys redukuotos, kojos trumpos ir silpnos. Dideliais priekiniais dantimis kasa urvus.

Minta augalų požeminėmis dalimis. Kartą per metus veda 1–2 jauniklius.

Kenkia daržams ir miško želdynams.

Dažnesnė rūšis – aklys (Spalax microphtalmus; žiurkės dydžio).

2656

-aklys

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką