babirusos patinas

babirusà (Babyrousa babyrussa), kiaulinių (Suidae) šeimos žinduolis. Paplitusi Sulawesi (Indonezija) ir gretimose salose.

Kūno ilgis 90–110 cm, uodegos – 20–30 cm, aukštis – 65–80 cm, masė – 60–100 kg. Galva nedidelė, snukis smailus, ausys trumpos. Oda raukšlėta, apaugusi retais šereliais. Patinų viršutinės iltys labai ilgos (iki 30 cm), išlenktos į viršų, galai užsilenkia atgal.

Gyvena pavieniui ar mažomis grupėmis drėgnuose miškuose, nendrynuose prie upių ir ežerų. Greitos ir gerai plaukioja. Minta augalų šaknimis.

Patelės veda 1–2 jauniklius, dažniausiai sausio mėnesį. Subręsta 1 metų.

Vietiniai gyventojai babirusas augina mėsai nelaisvėje.

2656

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką