bulviẽnė, roputiẽnė, skustų ir stambiai pjaustytų bulvių sriuba. Tradicinis lietuvių valstiečių pietų ar vakarienės valgis, ypač mėgstamas Žemaitijoje. Čia bulvienė verdama pietums su mėsa, parūgštinama grietine, pasukomis, rūgusiu pienu, iš ruginių miltų surauginta rūgštimi ar rūgščiais obuoliais. Kartais vietoj mėsos dedama užtrino, spirgų, kad būtų tirštesnė – įberiama grucės ar miežių kruopų, kvietinių miltų, grybų. Žemaičiai bulvienę valgo su mėsa, duona, raugintais agurkais. Aukštaitijoje ir Suvalkijoje bulvienė dažniausiai verdama vakarienei iš smulkiai pjaustytų bulvių, balinama pienu.

2691

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką