charza

charzà (Martes flavigula), kiauninių (Mustelidae) šeimos žinduolių rūšis. Paplitusi Azijos pietryčiuose. Charza didesnė už kitas kiaunes. Kūno ilgis iki 70 cm, uodegos iki 45 cm, masė iki 6 kg. Kūnas lankstus ir raumeningas. Kojos stiprios, kailis margas, nugaros priekis rusvai gelsvas, pasmakrė ir apatinė lūpa balta, šonas ir pilvas geltoni. Plaukai trumpi, lygūs ir blizgantys, bet šiurkštoki. Charza gyvena kalnų, priekalnių miškuose, kartais dykumose. Minta paukščiais, graužikais, persekioja sabalus, puola ir kai kuriuos kanopinius žinduolius (kabargas). Veda 2–3 jauniklius.

charza

2656

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką