įvairiaspalviai dražė

draž (pranc. dragée), žirnẽliai, smulkūs kieto paviršiaus spalvoti konditerijos gaminiai. Dažniausiai taisyklingos formos (apvalūs, ovalūs, paplokšti). Būna cukrinių dražė (jų paviršius aptrauktas įvairių spalvų cukraus pudros luobele), šokoladinių (luobelėje yra šokolado ar kakavos miltelių), apibarstytų nonparele (labai smulkiomis dražė), su traškia luobele. Dražė gaminama iš saldainių ar karamelės masės, riešutų, uogų, cukatų. Luobelė padaroma lėtai sukamuose dražavimo aparatuose. Paviršius kai kada apvoliojamas cukraus pudra arba jos ir kakavos miltelių mišiniu, blizginamas (dengiamas parafino, vaško, aliejaus mišiniu). Gaminami ir dražė pavidalo vitaminai, kai kurie kiti vaistai.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką