etanolamnai, 2‑aminoetanòliai, aminoalkoholiai. Bespalviai, klampūs, vandenį sugeriantys skysčiai. Skiriami monoetanolaminas (dar vadinamas etanolaminu, kolaminu) HOCH2CH2NH2, dietanolaminas (HOCH2CH2)2NH ir trietanolaminas (HOCH2CH2)3N, kurių virimo temperatūros atitinkamai 170–171 °C, 270 °C ir 360 °C. Etanolaminams būdingos aminų ir alkoholių savybės. Didžiausią praktinį pritaikymą turi monoetanolaminas – naudojamas kaip dujų (CO2, H2S, SO2) sugėriklis, emulsiklių, dispergentų, putų stabilizatorių, paviršinio aktyvumo medžiagų gamyboje, junginių, naudojamų kaip plastifikatoriai ir korozijos inhibitoriai, sintezei.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką