flamngai, flaminginių (Phoenicopteridae) šeimos Phoenicopterus, Phoeniconaias ir Phoenicoparrus genčių paukščiai. 5 rūšys. Flamingai paplitę daugiausia tropinio ir subtropinio klimato juostose. Masė iki 4,5 kg. Snapas masyvus, nulinkęs žemyn; jo pakraščiuose bei liežuvio kraštuose yra raginių plokštelių, kurios sudaro košimo aparatą. Kojos ir kaklas labai ilgi. Priekiniai pirštai su plaukiojamosiomis plėvėmis. Plunksnos minkštos ir purios. Flamingai balti, rausvo atspalvio. Gyvena pajūryje ir sūrių ežerų pakrantėse. Aptinkami būriais, veisiasi didelėmis kolonijomis. Minta vėžiagyviais, moliuskais, kartais planktono dumbliais. Iš dumblo stato kūgio formos lizdą. Deda 1–2 kiaušinius, peri ilgiau kaip 1 mėnesį. Jaunikliai viščiukiniai. Į Lietuvą retai užskrenda paprastasis flamingas, arba flamingas (Phoenicopterus roseus).

paprastasis flamingas

3102

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką