grapà (it. grappa), aštroko skonio (panašaus į brendžio) vynuogių degtinė. Gaminama iš distiliuoto etanolio, gauto iš fermentuotų vynuogių išspaudų, vynuogių vyno rauginimo nuosėdų arba fermentuoto išspaudų ir vynuogių atliekų mišinio. Gautas etanolis yra 50 % (tūrio) stiprio, gelsvo atspalvio, turi kvapaus eterinio aliejaus, fuzelių, metanolio. Skiedžiant etanolį vandeniu eterinis aliejus iš dalies pašalinamas; nuo jo likučių grapa blykčioja vaivorykštės spalvomis. Paplitusi vynininkystės šalyse (Italijoje, Šveicarijoje, Jungtinių Amerikos Valstijų Kalifornijos valstijoje).

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką