Gražina Juodeikienė

Juodeikenė Gražina 1951 04 02Kaunas, lietuvių maisto technologė. Habil. dr. (technol. m.; techn. m. dr. 1992). Tarptautinės grūdų chemijos asociacijos (angl. International Cereal Chemistry Association – ICCA) vykdomojo komiteto narė.

Išsilavinimas ir veikla

1974 baigusi Kauno politechnikos institutą (nuo 1990 Kauno technologijos universitetas) jame dėsto; profesorė (1993). Lietuvos standartizacijos departamento Technikos komiteto Grūdai, grūdų produktai ir pašarai pirmininkė.

Mokslinė veikla

Mokslinių tyrimų svarbiausia sritis – akustinių metodų taikymas poringų maisto produktų tekstūrai nustatyti ir maisto produktų saugai garantuoti. Taikydama įvairias biochemines priemones sukūrė naujų technologijų vietinėmis sąlygomis augintos grūdinės žaliavos perdirbimo efektyvumui didinti, fermentuotų produktų naudojimo įvairioms duonos rūšims kepti, bioetanoliui iš augalinių atliekų gaminti. Paskelbė daugiau kaip 200 mokslinių straipsnių. 10 išradimų.

Knygos

Parašė knygas Ultragarso naudojimas vaflių tekstūrai tirti (su kitais, 1995, anglų kalba), Grūdų cheminės sudėties ir technologinių savybių nustatymas (su Loreta Bašinskiene ir Aušra Repečkiene, 2007).

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką