dubuo su grietine

grietnė, riebus rūgštus pieno produktas, gautas surauginus grietinėlę grynų pieno rūgšties bakterijų raugu. Būna natūrali arba su maisto priedais (baltymais, mineralinėmis medžiagomis, vitaminais, augaliniais riebalais ir kita), kurie dedami į grietinėlę prieš jos homogenizavimą. Nustatyto (normalizuoto) riebumo homogenizuota grietinėlė termiškai apdorojama 84–94 °C temperatūroje, ataušinama iki 20–26 °C temperatūros, kai rauginama homofermentinių pieno rūgšties bakterijų raugu, ir iki 38–42 °C temperatūros, kai rauginama termofilinių homofermentinių pieno rūgšties bakterijų raugu. Rauginama rezervuaruose arba išfasuota į vartojimo pakuotę iki 16 h, kol grietinės rūgštingumas pasiekia 4,5–4,9 pH. Surauginta grietinė ataušinama iki 4–6 °C temperatūros, 6–48 h brandinama, fasuojama (rauginta rezervuaruose) ir realizuojama.

2913

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką