grietinėlė

grietinlė, riebus natūralus pieno produktas, gautas separavimu koncentruojant pieno riebalus (lipidus). Grietinėlė vartojama maistui (termiškai apdorota), t. p. grietinei, sviestui, ledams gaminti, kitų pieno produktų riebumui normalizuoti. Vartojimui skirta grietinėlė būna neriebi (riebalų mažiau kaip 18 %), pusriebė (18–20 %), riebi (20–45 %), labai riebi (daugiau kaip 45 %), plakamoji grietinėlė – neriebi (28–35 %) ir riebi (daugiau kaip 35 %). Nustatyto (normalizuoto) riebumo grietinėlė homogenizuojama 7–15 MPa slėgyje (riebesnė – žemesniame slėgyje), pasterizuojama (72–82 °C temperatūroje) arba sterilizuojama (100–104 °C arba ypač aukštoje, 135 °C, temperatūroje), atšaldoma iki 4–6 °C temperatūros, fasuojama ir realizuojama.

2913

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką