sklindžiai su mėsos įdaru

daras, sudėtinio maisto produkto dalis, įdėta į jo vidų. Gerina pagrindinio produkto skonį, didina jo maistinę vertę. Įdaromi patiekalai (kopūstainiai, didžkukuliai, mėsėčiai, žuvys, daržovės, kiaušiniai ir kita), konditerijos gaminiai (saldainiai, sausainiai, pyragai, pyragėliai). Patiekalų įdaras dažniausiai daromas iš maltos mėsos, kapotų grybų, daržovių, virtų kruopų, varškės, dedama kitų priedų (kiaušinių, svogūnų, razinų), prieskonių ir sumaišoma. Konditerijos gaminiai dažniausiai įdaromi vaisių ir uogų, pieniška tyre su cukrumi ir kitais priedais, medumi, likeriu, vynu, šokolodu, riešutais.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką