jros kopstai, valgomi rudadumblių gniužulai. Dažniausiai maistui vartojami įvairių rūšių laminarijų (Laminaria) – pirštuotosios (Laminaria digitata), cukrinės (Laminaria sacharina), japoninės (Laminaria japonica), grenlandinės (Laminaria groenlandica) ir kitų, rečiau porfyrų (Porphyra), drebuluočių (Chondrus), guveinių (Fucus) gniužulai. Juose yra daug įvairių mineralinių medžiagų (apie 50 kartų daugiau negu sausumos augaluose), t. p. B grupės vitaminų, jodo. Daugiausia rudadumblių pramoniniu būdu išauginama Japonijoje, Korėjoje, Kinijoje. Per metus pasaulyje suvartojama apie 740 tūkst. t jūros kopūstų.

849

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką