konsistometrai

konsistomètras (lot. consistentia – būsena + gr. metron – matas), klampiųjų medžiagų tirštumo ir takumo (konsistencijos) matuoklis. Būna indukcinis (nustatoma pagal keitiklio indukuojamą elektrovarą, kuri priklauso nuo konsistencijos), gama spindulių (pagal spindulių sugertį, kuri priklauso nuo konsistencijos) ir adatinis (pagal pastovia apkrova slegiamos adatos įsmigimo į matuojamą medžiagą gylį arba laiką, per kurį ji susminga į tam tikrą gylį, arba pagal apkrovą, kai adata slegiama kintamąja apkrova). Naudojamas duonos, mėsos, žuvų, kitų maisto produktų, t. p. bitumų, cemento, tešlos ar kitų klampių statybinių medžiagų konsistencijai matuoti.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką