įvairių formų kramtomoji guma

kratomoji gumà, konditerijos gaminys. Jos pagrindą sudaro specialiai apdorota (plastifikuota, su įvairiais priedais) natūrali arba sintetinė guma. Ji pašildoma ir maišoma su pašildytu krakmolo sirupu porcijomis beriant cukrų; kartais gaminama ir becukrė kramtomoji guma. Baigiant maišyti sudedamos skoninės ir kvapiosios medžiagos. Ataušinta masė valcuojama. Fasuojama 3–10 g gabalėliais (plokštelėmis, rutulėliais). Tirpiosios kramtomosios gumos medžiagos kramtant ištirpsta seilėse, o plastifikuotoji guma suyra skrandžio sultyse. Lietuvoje gaminama nuo 1977.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką