krušònas (pranc. cruchon – ąsotėlis), alkoholinis kokteilis su vaisiais ir uogomis. Dažniausiai daromas taip: į stiklinį ąsotį dedama griežinėliais supjaustytų šviežių vaisių (apelsinų, melionų, persikų, bananų, citrinų, obuolių ir kitų) ir uogų (vynuogių, žemuogių ir kitų), apiberiama cukrumi, apšlakstoma stipriu alkoholiniu gėrimu (pvz., konjaku, degtine) ir palaikoma šaltai. Tada pilama vyno, šampano, vaisių kompoto, sulčių ir dar atšaldoma. Patiekiama stikliniame ąsotyje su stikliniu samteliu. Išpilstant į taures dedama ledo gabaliukų.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką