Peru balzamas

Perù balzãmas, tamsiai rudos spalvos, vanilės kvapo klampus skystis. Tankis 1140–1170 kg/m3. Virimo temperatūra 305 °C. Tirpsta acto rūgštyje, etanolyje, chloroforme, maišosi su ricinos aliejumi, netirpsta vandenyje. Balzamą sudaro benzenkarboksirūgšties ir cinamono rūgšties esteriai (benzilcinamatas iki 40 %, benzilbenzoatas iki 30 %), kvapiosios medžiagos (vanilinas 1 %, nerolidolis 7 %), cinamono rūgštis, benzenkarboksirūgštis, alkoholiai (benzilo, cinamilo, koniferilo). Peru balzamas turi baktericidinių ir dezodoruojančių savybių. Išskiriamas iš Centrinėje Amerikoje kilusių balzaminių taukminų žievės. Naudojamas medicinoje (10 % tepalu gydomos įvairios opos), farmacijoje, parfumerijoje ir kosmetikoje, aromaterapijoje, maisto pramonėje (kvapiklis, prieskonis).

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką